Линията Retin A се отличава с иновативен комплекс от киселини, които работят в синергия, за да подобрят значително външния вид и функциите на кожата. Комплексът от киселини подобрява процесите на регенерация на клетките, защитава кожата със силни антиоксиданти и изглажда текстурата на кожата. Продуктите от линията Retin A са идеални за ускоряване на епи- дермалната клетъчна регенерация, подобряване на гъвкавостта чрез производство на нови колагенови влакна и насърчаване на гладкото, кадифено усещане за цялото лице. Редовната употреба осигурява на кожата по-равномерен, младежки вид, който е защитен от вредните фактори на околната среда и възрастта и се възстановява с нормална, здравословна скорост.

Активни съставки:

  • Пирогроздена киселина Пирогроздената киселина създава кератолитично действие, което обновява кожата по дермомодулен начин. Тя стимулира производството на колаген, еластин и гликопротеини в кожата в по-голяма степен от повечето алфахидрокси киселини, намалява броя на корнеоцитите и има антибактериален ефект. Киселината действа за отстраняване на горния слой клетки, прониква в по-дълбоките слоеве и задейства процесите на регенерация в дермата. След това тя се превръща в млечна киселина, стимулира ендокринната система и води до повишено производство на ес- тествен серум, който предотвратява стареенето. Освен това пирогроздената киселина балансира секрецията на себум и ефективно подпомага производството на еластични влакна.
  • Ферулова киселина Феруловата киселина е органично вещество, което естествено се съдържа в кафеените зърна, всички видове пшенични люспи, ленените семена, ябълковите семена, артишока, фъстъците и портокалите. Киселината се счита за един от най-силните естествени антиоксиданти и е в състояние да неутрализира различни видове свободни радикали, които увреждат клетъчната ДНК. Феруловата киселина е полифенолно съединение с противовъзпалително и избелващо действие (инхибитор на тирозиназата). Комбинирането на киселината с ретинол помага на двете съставки да проникнат по-ефективно в кожата, като същевременно освобождават бързо и равно- мерно активните вещества. Тази комбинация също така драстично намалява чувствителността на кожата към слънцето, така че може да се използва през деня или вечер.
  • Гликолова киселина Действа в долните слоеве на епидермиса, като насърчава клетъчната обмяна и изсветлява слънчевите петна. Тя също така активира верижна реакция в дермата, като насърчава изграждането на нови колагенови влакна, които опъват и стягат кожата.
  • Салицилова киселина Салициловата киселина ефективно се бори с бактериите и предотвратява появата на пъпки по кожата. Тя помага за премахване на лезиите, ускорява заздравяването и намалява възпалението. Салициловата киселина ефективно излющва мъртвите кожни клетки, почиства мазната кожа, изчиства порите от остатъци от себум и нама- лява производството на мазнини и себум в кожата.
  • Никотинова киселина Известна също като витамин В3 или ниацин. В козметичните препарати тя действа за повишаване на нивата на кислород в клетките, ускорява метаболитните процеси, разширява малките кръвоносни съдове и допринася за производството на кръвни клетки.
  • Ресвератрол Мощен антиоксидант от групата на полифенолите. Осигурява на кожата сигурна защита от слънчеви увреждания и промени в клетъчните функции. Предпазва от вредното въздействие на слънчевите лъчи, подпомага производството на колаген и намалява въздействието на свободните радикали в клетките. Притежава противовъзпалително действие, спомага за успокояване на зачервяванията и облекчаване на огнищата на розацея и екзема.
  • Ретинол Производно на витамин А. Ретиноидите действат на по-дълбоко ниво на кожата за дълъг период от време и увеличават производството на колаген, като спомагат за изглаждане на кожата и изсветляване на пигментацията.
  • TCA Трихлороцетна киселина TCA предизвиква коагулация на протеин, който е част от епидермалните структури, в резултат на което контролирано се унищожава част от клетките, увредени от слънцето, възрастта или вредни фактори. Вследствие на това се извършва регенерация на нови епидермални и дермални тъкани. TCA стимулира кръвообращението в тъканите и значително подобрява структурата на кожата. Той има ясно изразени бактерицидни и противовъзпалителни свойства.

СПОДЕЛЕТЕ СВОИТЕ КРАСИВИ МОМЕНТИ
С GIGI