Патентована продуктова линия за грижа и профилактика на акне действа на всички етапи от патогенезата на заболяването. Разработена е в сътрудничество с водещи дерматолози и химици. Acnon е пробив в грижата и превенцията на акне. Линията е преминала през клинични проучвания и медицински тестове в дерматологичното отделение на медицинския център Wolfson. Доказано е, че Acnon постига бързи резултати в грижата и превенцията на акне с ежедневно приложение. Линията съдържа продукти, които почистват кожата, балансират мастните жлези и инхибират 5-алфа редуктазата, успокояват раздразнението и зачервяването и предотвратяват освобождаването на вещества, които разграждат мастните киселини и нарушават целостта на епидермалната бариера.

Активни съставки:

 • Меден трипептид 1 Бързо възстановява увредената кожа, задейства синтеза на колаген, активира спящите стволови клетки и има антиоксидантно действие.
 • RET Complex Patent Този комплекс съдържа три активни съставки, които действат синергично, за да увеличат ефекта си: гранактивен ретиноид, канадска върба и Kollaren®.
 • Гранактивен ретиноид Комплекс от хидроксипинаколон ретиноат. Силно се препоръчва за насърчаване на чистата кожа, когато се използва в комбинация с моноспектърни процедури против акне. Гранактивният ретиноид е нов комплекс, който намалява производството на себум, изсветлява тъмните петна и намалява появата на акне. Повечето козметични продукти включват ретинол, който е фоточувствително съединение, което може да предизвика странични ефекти при първа употреба. Този ретиноид от следващо поколение има само предимствата на ретиноидите, безопасен е за употреба през деня и свежда до минимум страничните ефекти.
 • Билка от канадска върба Естествен екстракт, получен от храст, който расте бързо в канадската пустиня. Това растение процъфтява дори след горски пожар и проявява фитохимичната способност да оцелява при сурови климатични условия. В народната медицина растението се изсушава и се използва като превръзка за успокояване на кожата или за насърчаване на заздравяването на изгаряния. Екстрактът инхибира ензима 5 алфа редуктаза, който влияе върху секрецията на себум, и се отличава със силни антиоксиданти.
 • Kollaren® Биомиметичен пептид, получен от сигнален пептид. Повишава стегнатостта и оздравителния процес на кожата, като активира синтеза на протеини от извънклетъчния матрикс. Комплексът съдържа меден пептид и декстран, които стимулират възстановителните свойства на тъканите, обновяването им, борят се с петната и белезите.
 • Алантоин Химическа съставка, която увеличава водното съдържание на извънклетъчната матрица, повишава гладкостта на кожата, подпомага клетъчната пролиферация и заздравяването на рани. Съединението образува комплекси с дразнещи и сенсибилизиращи агенти, които защитават и успокояват кожата.
 • D-пантенол Пантенолът е алкохолен аналог на пантотеновата киселина (витамин В5) и по този начин е провитамин на В5. В организмите той бързо се окислява до пантотенова киселина. Той подобрява хидратацията, намалява сърбежа и възпалението на кожата и подобрява нейната еластичност.
 • Ниацинамид Обикновено е наричан витамин В3, произвежда се и се използва от тялото ви за превръщане на въглехидратите, мазнините и протеините в енергия. Тази съставка е много полезна при тежко акне, особено при възпалителни форми, тъй като извънредно подобрява текстурата на кожата. Действа като антисептик, регулира себума, осигурява слънцезащита и третира хиперпигментации.
 • Гликолова киселина Представлява хидрокси киселина, ускоряваща процеса на клетъчна обмяна. Лесно прониква в дълбоките слоеве и спомага за понижаване на нивото на рН на кожата, като предотвратява разпространението на акне. Комплексът „Естествен овлажняващ фактор“ (NMF) е съставен от аминокиселини, урея, органични киселини, соли и минерали.
 • Алое-вера Този екстракт е известен с полезните си свойства при заздравяване на рани. Екстрактът помага при кожни заболявания като екзема, херпес, псориазис и пърхот. Съдържа два противовъзпалителни хормона: ауксин и гиберелини. Съдържа също така витамини А, Е и С.
 • Екстракт от Хамамелис Този екстракт съдържа много съединения с мощни противовъзпалителни свойства, включително галова киселина и танини. Защитава кожата от увреждане, бори се с акнето и намалява кожното раздразнение.

СПОДЕЛЕТЕ СВОИТЕ КРАСИВИ МОМЕНТИ
С GIGI